08/10/2024De belangrijke rol van inlenersbeloning in de flexibele arbeidsmarkt

Blijf op de hoogte!

In de steeds veranderende arbeidsmarkt speelt de inlenersbeloning een cruciale rol. Of je nu uitzendkracht of opdrachtgever bent, eerlijke beloning zorgt voor een duurzame toekomst – een principe waar we bij Veldwerk met passie aan bijdragen. Daarnaast is de inlenersbeloning wettelijk verplicht: “Gelijk loon voor gelijk werk."

In dit kennisartikel lees je over het belang van de inlenersbeloning in de flexibele arbeidsmarkt, wat het betekent voor zowel uitzendkrachten als opdrachtgevers, en hoe Veldwerk Uitzendbureau bijdraagt aan een eerlijke en transparante beloning. We bespreken de wettelijke verplichtingen, de voordelen van een gelijke behandeling en hoe jij als opdrachtgever ervoor kunt zorgen dat alles goed geregeld is om voorbereid te zijn op de toekomst.

Voor uitzendkrachten

Wat betekent de inlenersbeloning voor jou?

Als uitzendkracht verdien je dezelfde arbeidsvoorwaarden en beloning als je collega’s met vergelijkbare taken, die vast in dienst zijn. Dit noemen we de inlenersbeloning. Het gaat om meer dan alleen je salaris. Denk bijvoorbeeld aan toeslagen, vergoedingen, en een eventuele eindejaarsuitkering. Wel zo eerlijk, toch?

De tien onderdelen van de inlenersbeloning waar jij recht op hebt:

  • Salaris
  • ATV-/ADV-dagen
  • Toeslagen
  • Loonsverhogingen
  • Vergoedingen voor kosten
  • Periodieken
  • Vergoeding van reisuren en/of reistijd
  • Eenmalige uitkeringen, zoals bonussen
  • Thuiswerkvergoedingen
  • Vaste eindejaarsuitkering


Voor opdrachtgevers

Waarom is de inlenersbeloning belangrijk voor jou?

Als opdrachtgever wil je natuurlijk de beste mensen in je team. Daarom is het belangrijk dat je uitzendkrachten net zo behandelt als je vaste medewerkers. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is, maar ook omdat het zorgt voor tevreden en gemotiveerde medewerkers. En laten we eerlijk zijn, blije medewerkers presteren beter.

  • Gelijke behandeling: Iedereen in jouw team krijgt dezelfde voorwaarden, wat zorgt voor een eerlijke en fijne werksfeer.
  • Wettelijke verplichting: Het voorkomt juridische problemen. Als de inlenersbeloning niet goed wordt toegepast, kunnen uitzendkrachten met terugwerkende kracht hun juiste beloning opeisen. Dat wil je voorkomen.
  • Toekomstbestendig: De Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (WTTA) komt eraan, en die zorgt voor nog striktere regels en intensievere controles. Het is slim om nu alles goed te regelen, zodat je voorbereid bent op de toekomst.


Hoe bepaal je als opdrachtgever de inlenersbeloning?

Het begint bij een goede samenwerking met jouw uitzendbureau. Bij Veldwerk nemen we dit heel serieus en zorgen we samen met jou dat alles op orde is. Dit zijn de belangrijkste stappen:

  1. Jij vult de verklaring inlenersbeloning in en ondertekent deze.
  2. Wij controleren de gegevens zorgvuldig.
  3. Jij ontvangt van ons per uitzending een plaatsingsbevestiging met daarin alle arbeidsvoorwaarden voor de betreffende plaatsing.
  4. Wij sturen de uitzendkracht een bevestiging met alle arbeidsvoorwaarden voordat hij/zij start.
  5. Samen houden we de arbeidsvoorwaarden up-to-date. Jij hebt als opdrachtgever een informatieplicht.


Wat gebeurt er als de inlenersbeloning niet correct wordt toegepast?

Als de inlenersbeloning niet juist wordt doorgevoerd, kunnen er problemen ontstaan. Uitzendkrachten kunnen met terugwerkende kracht hun beloning opeisen, wat zowel voor jou als opdrachtgever als voor ons risicovol is. Met de komst van de WTTA zal de verantwoordelijkheid van jou als opdrachtgever alleen maar groter worden en zullen de controles strenger zijn. Daarom is het belangrijk dat we nu al samen zorgen dat alles op orde is. Zo ben jij voorbereid op de toekomst en blijven de uitzendkrachten binnen jouw bedrijf tevreden.

Samen verder.

Bij Veldwerk begrijpen we hoe belangrijk de inlenersbeloning is, zowel voor uitzendkrachten als voor opdrachtgevers. Samen zorgen we ervoor dat iedereen eerlijk wordt beloond en dat processen soepel verlopen. Heb je vragen over de inlenersbeloning of wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op.

De belangrijke rol van inlenersbeloning in de flexibele arbeidsmarkt

Heb je vragen?

Kijk eerst eens bij de veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem contact op met 010 - 422 25 33.

Voor je het weet, spreken we over alle leuke mogelijkheden!

maandag t/m vrijdag 08.30 tot 17.00 uur
contact opnemen Alle contactgegevens